ІІ Міжнародна науково-практична Інтернет-конференція «Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання: досвід, тенденції, перспективи» з нагоди святкування 30-річчя кафедри інформатики та методики її навчання

06 травня 2024

8-9 листопада  2018 року на базі Тернопільського педагогічного університету ім. В. Гнатюка проводилася ІІ Міжнародна науково-практична Інтернет-конференція «Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання: досвід, тенденції, перспективи» з нагоди святкування 30-річчя кафедри інформатики та методики її навчання.

На конференції був присутній гість із Польщі Даніель Янцарчик (факультету обчислювальної техніки та автоматики, Університет м.Бельско-Бяла).

Організаційну групу було створено у складі: доктора педагогічних наук, доцента О.Я. Романишиної, завідувача кафедри інформатики та методики її навчання, кандидата педагогічних наук, доцента Н.Р. Балик, кандидата педагогічних наук, доцента Г.Р. Генсерук, кандидата педагогічних наук, доцента О.Й. Карабін, кандидата фізико-математичних наук, доцента С.В. Мартинюка, кандидата педагогічних наук, доцента В.Ю. Габрусєва та викладачів кафедри інформатики та методики її навчання.

Цьогорічна конференція об’єднала людей з Європи та з багатьох міст України. Приємно відзначити, що питання освіти, підготовки майбутніх фахівців є актуальним для усіх науковців. Зокрема, про своє бачення впровадження STEM-освіти для інженерних спеціальностей розповів колега з Польщі Даніель Янцарчик (факультет обчислювальної техніки та автоматики, Університет м.Бельско-Бяла).

Своїм досвідом роботи з інструментами інформаційно-комунікаційних технологій у Харківському авіаційному інституті поділився доктор технічних наук, професор, проректор з навчально-виховної роботи Зайцев Віталій Єгорович..

Зазначимо, що інформаційні технології використовують не лише в підготовці фахівців технічного профілю чи ІТ-галузі. Наші колеги з медичного університету поділилися своїм баченням застосування програмного забезпечення у фаховій підготовці майбутніх медиків. З доповіддю виступив доктор біологічних наук, завідувач кафедри медичної інформатики Тернопільського державного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського Вакуленко Дмитро Вікторович

Питання використання академічної хмари для моделювання процесів мережної взаємодії у навчанні майбутніх учителів інформатики детально розкрив доцент кафедри інформатики та методики її навчання Олексюк Василь Петрович.

У підготовці студентів педагоги використовують різні підходи та технології для того, щоб сформувати конкурентоспроможного фахівця.

 Цікавою була розповідь молодого науковця, кандидата педагогічних наук, асистента кафедри математики та методики її навчання Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка Гоменюк Ганни Володимирівни  про досвід роботи з «веб-квестами».

Захоплення у слухачів викликала доповідь Павлюса Василя Петровича – викладача комп’ютерних дисциплін  Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола про використання платформи Raspberry pi в курсі «Основи робототехніки».

Слухачі та учасники конференції активно долучилися до обговорення доповідей, обмінялися думками під час конструктивного діалогу.