Викладачі ТНПУ — стейкхолдери компетентнісної освіти трансфер-містечка інноваційних можливостей у Тернополі

17 травня 2024

  20 – 21 листопада викладачі кафедри інформатики та методики її навчання фізико-математичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка брали участь у роботі третього освітнього трансфер-містечка інноваційних можливостей у Тернополі «Проектування компетентнісних задач як стратегічна складова компетентнісної освіти».

  Науковці долучилися до організації та проведення занять у компетентнісно-методичній та інтегрально-моделюючій локаціях. Завідувач кафедри інформатики та методики її навчання доц. Балик Н. Р. та викладачі кафедри Шмигер Г. П., Генсерук Г. Р., Скасків Г. М. підготували авторські інноваційні тренінги та виступили у ролі менторів на науково-практичному семінарі із заступниками директорів з методичної роботи з питань стратегії розв’язування компетентнісних завдань, з методистами ТКМЦНОІМ — з технології розв’язування компетентнісних задач.

  Освітяни Тернополя працювали над розробкою моделей компетентнісних завдань, навчились їх складати та аналізувати ситуативні задачі відповідно до ключових, предметних та наскрізних компетентностей. Робота в локаціях забезпечила вчителям можливість визначити основні етапи та стратегії розв’язування компетентнісних задач відповідно до вимог організації освітнього процесу закладів загальної середньої освіти.