Студенти групи Іс-14 взяли участь у тренінгу з спідкубінгу

17 травня 2024

  27 листопада 2019 року на базі STEM-центру кафедри інформатики та методики її навчання фізико-математичного факультету відбувся тренінг «Спідкубінг магічних 3D-головоломок». У тренінгу брали участь студенти групи Іс-14, докт. пед. наук, доц. Романишина О. Я. та куратор групи, канд. пед. наук, доц. Карабін О. Й.

  У межах тренінгу студенти обмінялися знаннями з спідкубінга, які спомагають розвитку розумовій активності, особистісним здібностям, логічному, аналітичному та просторовому мисленню, зоровій пам’яті, увазі та уяві. Студенти з’ясували, що спідкубінг сприяє, також, розвитку навичок вибудовування послідовності дій і операцій, плануванню та цілепокладанню причини й наслідку, формуванню вмінь долати труднощі та удосконаленню навичок досягнення ефективних рішень та розв’язків.

  Учасники тренінгу ділилися досвідом складання від класичних моделей кубика Рубика до гібридних незвичайних форм. Студенти обмінювалися індивідуальним досвідом із технологій складання 3D-головоломок, знаннями ефективних формул вирішення математичної головоломки для комбінацій кроків при вибудовуванні граней з одного кольору за мінімальну кількість ходів.