Профорієнтаційна робота серед учасників конкурсу-захисту робіт МАН України

27 квітня 2024

Багаторічна співпраця об’єднує колективи кафедри інформатики ТНПУ імені Володимира Гнатюка та Тернопільського обласного відділення комунального територіального відділення МАН України, що забезпечує ефективну координацію науково-дослідницької діяльності обдарованих учнів, виховання майбутньої наукової зміни в галузі ІТ.

20–21 березня 2021 року у рамках проведення ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України завідувач кафедри інформатики та методики її навчання доц. Н. Р. Балик та доцент цієї ж кафедри С. В. Мартинюк зустрілися з учнями ЗОШ та студентами коледжів області.

Під час онлайн конференції вони презентували фізико-математичний факультет і кафедру інформатики, детально розповіли про спеціальності 014.09 «Середня освіта. Інформатика», 122 «Інженерія ігрових проектів» і «Digital-аналітика», підготовку за якими здійснюють викладачі кафедри, розповіли про Всеукраїнську олімпіаду ТНПУ, ознайомили учнів з матеріальною базою, відповіли на запитання учасників зустрічі. Майбутнім абітурієнтам розповіли про особливості навчання в Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка та про специфіку вступу на спеціальності.

Слід відмітити, що чимало робіт слухачів були виконані на високому рівні, тому їх автори виявили чималий інтерес у подальшому пов’язати свою освітню діяльність саме з вивченням інформатики та математики.

Знайомство з освітньою програмою «Digital-аналітика»

Знайомство з освітньою програмою «Інженерія ігрових проєктів»

Знайомство з освітньою програмою «Інформатика»

Ознайомлення з умовами проведення Всеукраїнської олімпіади ТНПУ

 Під час зустрічі