Перлинами Карпат: студенти та викладачі фізико-математичного факультету здійснили незабутню подорож

26 квітня 2024

День працівників освіти студенти фізико-математичного факультету та викладачі кафедри фізики відсвяткували, милуючись казковими краєвидами Карпатських гір. Здійснилася мрія багатьох – підкорити вершину, відпочити біля ватри, почути шепіт водоспаду, відвідати славнозвісне озеро Синевир.

Подорож тривала 2 дні.

Першого дня студенти мали змогу побачити краєвиди лісових масивів під час підйому на гору Гимба, яка знаходиться на Закарпатті на межі Свалявського та Міжгірського районів. Гимба – належить до гірського масиву Боржавські полонини. Висота гори сягає майже півтори кілометра, її вершина схожа на купол та вигнута півмісяцем. Втомлені, але щасливі, із масою позитивних вражень повертаємось до підніжжя гори.

Другого дня відвідали один із найвідоміших водопадів України – Шипіт, який вразив студентів своєю величчю і красою. Із стрімких скель, порослих прадавнім лісом із голосним гулом спадають потоки води. Це вражає і заворожує …

Далі вирушаємо долиною ріки Репинки вздовж масиву Боржавської полонини. Цей район Закарпатської області багатий на унікальні мінеральні джерела.

Дорога знову піднімається вгору до перевалу і села Синевир. Озеро знаходиться ще трішки далі, неподалік села Синевирська поляна. Від села до самого озера вздовж мальовничого потічка веде дорога протяжністю 1200 м.

Біля озера нас зустрічає пан Юрій, працівник Національного природного парку «Синевир», який проводить нам цікаву екскурсію та переповідає різні легенди, що стосуються озера.

Під час подорожі всі отримали масу позитивних емоцій та незабутніх вражень.

Подорож організували викладачі кафедри фізики Басістий Павло Васильович, Мацюк Віктор Михайлович за активної допомоги магістрантки 2 курсу фізико-математичного факультету Барняк Ольги Вікторівни.

 Доц. Басістий П.В., доц.. Мацюк В.М.