На фізико-математичному факультеті ТНПУ провели науково-практичний тренінг із машинного навчання

25 квітня 2024

04 листопада 2021 року на фізико-математичному факультеті у рамках роботи проблемної студентської групи «Машинне навчання» відбувся науково-практичний тренінг із технології оптичного розпізнавання тексту для студентів групи ІМ-33 спеціальності 014.09 Середня освіта (Інформатика). Захід провела канд. пед. наук, доцент О. Й. Карабін із метою впровадження технологій машинного навчання в освітній процес закладу вищої освіти.

Учасники тренінгу ознайомилися з основами машинного навчання, як підрозділу штучного інтелекту, особливостями його використання, відмінностями традиційного підходу до програмування та машинного навчання, технологією оптичного розпізнавання тексту.

 

Презентація мобільного додатку для оптичного розпізнавання тексту

Віртуальне представлення мобільного додатку для оптичного розпізнавання  додатку

Фрагмент коду додатка

На тренінгу, також, було продемонстровано технологію розробки мобільного додатку для оптичного розпізнавання тексту студентом групи ІМ-43 Чеболдою Денисом, стипендіатом академічної стипендії Президента України.

Демонстрація виявлення мови додатком для подальшого його розпізнавання 

Виявлення мови додатком для оптичного розпізнавання тексту

Розпізнавання тексту додатком

Науковий керівник проєкту

Захід сприяв зацікавленості студентів до оволодіння технології оптичного розпізнавання тексту, особливостей використання машинного навчання у майбутній науковій діяльності.

У добрий час та на звершення нових здобутків! Ми найкращі, а Ви з нами?

Доц. Карабін О.Й.