Місто ІТ професій ТНПУ: віртуальна екскурсія-знайомство

19 квітня 2024

Кафедра інформатики та методики її навчання провела зустріч із майбутніми абітурієнтами Тернопільської, Хмельницької, Рівненської та Львівської областей у креативному та незвичному форматі. Адже учасникам зустрічі було запропонована віртуальна екскурсія-знайомство із професіями в ІТ, яких готують на спеціальностях «Середня освіта (Інформатика)», «Game Study (Інженерія ігрових проєктів), «Digital аналітика».

Відвідувачі  Міста ІТ професій ТНПУ мали змогу ознайомитись із переліком спеціальностей на фізико-математичному факультеті від декана Громяка М.І., який виступав у ролі мера міста, з картою міста – описом перспектив та умов навчання за спеціальностями, які готують на кафедрі інформатики та методики її навчання від Генсерук Г.Р., яка як завідувачка кафедри виступала «керівником ІТ громади міста», з рекомендаціями щодо складання Національного мультипредметного тесту та алгоритмом дій вступника до ТНПУ від відповідального секретаря Приймальної комісії ТНПУ Древніцького Ю. Р. та його заступника Прийдуна С.В., які були в ролі «представників муніципалітету», що надають «прописку» для реєстрації жителів містечка. Дуже цікавою була презентація перспектив опанування ІТ професіями від  керівниці ГО "Тернопільський ІТ Кластер" Міхайліді К.О., яка презентувала роботодавців містечка.

Цікавими та змістовними були презентації студентів 4 курсу спеціальності «Середня освіта (Інформатика)», які провели екскурсію містом та розповіли про особливості кожної професії, вимоги до тих, хто її обирає, переваги та недоліки, перспективи працевлаштування, кар’єрного зростання та розміри заробітної плати. Важливо, що кожну професію можна було «спробувати на дотик» у маленьких майстерках, які розкривали особливості обраної професійної діяльності. Відвідати віртуальне Місто ІТ професій ТНПУ можна тут: https://cutt.ly/XGZ9Wwo, а переглянути відеозапис відкриття міста – тут: https://youtu.be/TKI1FwY9C_s .

 

Вітальне слово Громяка М.І.

Фрагмент презентації Генсерук Г.Р.

Приймальна комісія про особливості вступу у 2022 році

К.О. Міхайліді про переваги кар’єри в ІТ

Фрагмент віртуальної екскурсії

Майстерка «Вступ у професію Архітектор штучного інтелекту»

Підведення підсумків екскурсії від Барни О.В.

Доцент кафедри інформатики та

методики її навчання Барна О.В.