Міжнародна співпраця у рамках проєкту DeDiMaMo

24 квітня 2024

На фізико-математичному факультеті триває міжнародний проєкт DeDiMaMo «Розвиток математичних компетентностей студентів за допомогою цифрового математичного моделювання», Eurasia, CPEA-ST-2019/10067. У рамках його роботи відбувся науковий семінар «Прикладні аспекти задач математичного моделювання в умовах військового часу».

У ході семінару співкоординатор проєкту Надія Балик розповіла про цілі проєкту, основні завдання та результати їх виконання протягом 2019-2022 років, про насичену міжнародну співпрацю з колегами-науковцями з Університету Агдера (Норвегія), Київського національного педагогічного університету імені Б. Грінченка (Україна).

Про застосування математичного моделювання в розробці та роботі високотехнологічного озброєння розповіла учасниця проєкту Ольга Барна. Вона представила серію цифрових застосунків, які можна використати для комп’ютерного математичного моделювання практичних задач, які актуальні в умовах військового стану та будуть особливо потрібні для здійснення біологічних, соціальних та рекреаційних досліджень.

У роботі наукового семінару активну участь брали викладачі кафедри інформатики та методики її навчання, учасники міжнародного проєкту Надія Балик, Ольга Барна, Сергій Мартинюк, Ярослав Василенко, Інна Грод, Василь Олексюк, студенти спеціальностей «Середня освіта. Інформатика», «Середня освіта. Математика».

Учасники зустрічі високо оцінили важливість міжнародної співпраці у рамках проєкту DEDIMAMO.

Ольга Барна розповідає про застосування інструментів математичного моделювання

Представлення результатів роботи проєкту DEDIMAMO

Учасники наукового семінару

Координатор проєкту,

доцент кафедри інформатики та методики її навчання

Надія Балик