День науки разом із ТНПУ

19 квітня 2024

Магістрантки спеціальності "Середня освіта (Інформатика)" Мартіна Повк і Софія Онищук разом із доцентом кафедри інформатики та методики її навчання Барна Ольгою Василівною організували та провели у Білобожницькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Чортківського району День науки.

Учасники масштабної події змогли по-справжньому "доторкнулись" до сучасних технологій, які презентували спікерки. Адже зрозуміти як народжуються 3D моделі, поганяти шаленими спусками в окулярах доповненої реальності, покерувати роботами, дроном та запрограмувати їх - то мрія чи не всього школярства. І ця мрія здійснилась завдяки мандрівній лабораторії STEM-центру фізико-математичного факультету. Старшокласники отримали запрошення на навчання в університеті, найактивніші молодші школярі - сертифікати про участь у Дні науки, а загалом усі - новий досвід, позитивні емоції та багато задумів та планів.

Захід відбувся і рамках профорієнтаційної роботи кафедри та відповідно до заходів, які передбачені участю  STEM центру ТНПУ в Всеукраїнському інноваційному освітньому проєкті за темою «Організаційні та науково-методичні умови створення STEM-центрів»

Відкриття Дня науки

Ознайомлення із експонатами мандрівної лабораторії STEM центру ТНПУ

Учасники заходу під час активностей

Доцент Барна О.В.