Співпраця ТНПУ з Харківською гуманітарно-педагогічною академією

27 липня 2024

  Наприкінці травня магістранти  1 року навчання спеціальності «Середня освіта (Інформатика, математика, STEM-освіта)» та доценти Тернопільського національного педагогічного університету Барна О.В. та Лещук С.О. на базі кафедри інформатики Харківської гуманітарно-педагогічної академії взяли участь у весняному методичному марафоні «Досвід навчання інформатики у сучасних умовах»  та провели гостьовий семінар "Як навчати інформатики в умовах поширення штучного інтелекту та робототехніки?".

  Спікери Ольга Барна та Ярослав Стефанюк (студент групи змСОІн-13) розглянули штучний інтелект та робототехніку як новий тренд та їх вплив на освіту, презентували практики того, як інтегрувати ШІ та робототехніку в уроки інформатики, як розробляти інноваційні уроки інформатики з використанням ШІ та робототехніки. Учасники семінару під керівництвом модераторок зустрічі Лещук Світлани та з боку організаторів - Кисельової Олесі подискутували з приводу викликів, ризиків та можливостей викладання інформатики в епоху ШІ.

   Учасники - студенти обох вишів активно брали участь у дискусіях, ділилися своїм досвідом та ставили запитання доповідачам.

А сьогодні зареєстровані учасники отримали на пошті й сертифікати. Дякуємо усім причетним, що можемо спільно творити якісну освіту в Україні!

Онлайн зустріч учасників марафону

Початок семінару

Приклади активностей в STEM-центрі ТНПУ

Практичні поради від Ярослава Стефанюка про організацію роботи технічних гуртків Центру дитячої та юнацької творчості та клубів з робототехніки "РадоБот"

Сертифікат учасників

Доцент Барна О.В.