Олімпіада для студентів

 

В Україні дано старт V Міжнародній Олімпіаді в сфері інформаційних технологій для студентів установ вищої й середньої професійної освіти "ІT-Планета 2011".

З 1 жовтня 2011 року на сайті World-it-planet.org розпочалася реєстрація навчальних закладів, студенти яких візьмуть участь у конкурсній програмі Олімпіади "ІT-Планета 2011". Планується, що в змаганнях візьмуть участь не менше 9000 тисяч студентів з 700 установ середньої та вищої професійної освіти п'яти країн: Республіки Білорусь, Республіки Казахстан, Республіки Узбекистан, Російської Федерації та України. Протягом чотирьох місяців учасники будуть змагатися один з одним усередині своїх країн за право зустрітися на Міжнародному фіналі, що пройде в Казахстані в травні 2012р. Переможці будуть нагороджені призами, а також одержать можливість пройти виробничу практику в провідних світових та російських ІТ-компаніях.


Офіційними спонсорами й партнерами конкурсної програми є компанії Іntel, Oracle, Mіcrosoft, ІBM, 1C, D-Lіnk, Adobe Systems, Lіnux-Center. Цього року до руху ІТ-Олімпіади також приєдналися компанії Cіsco, EMC та 1С-Бітрікс. Завдяки передовим технологіям цих компаній, які знайшли відбиття у конкурсній програмі, в учасників буде можливість одержати безцінний практичний досвід у сфері інформаційних технологій. 

 


В Україні Олімпіада "ІT-Планета 2011" проводиться Всеукраїнською громадською організацією "Співтовариство директорів з інформаційних технологій України" і Консалтинговою компанією "Супремум" за підтримкою Міністерства освіти й науки, молоді й спорту України, Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України, Міністерства освіти й науки молоді та спорту АР Крим, УСПП, АПІТУ, Wіreless Ukraіne, AІESEC, УАРМБО та ряду інших асоціацій і компаній.

 Цього року до ІТ-Олімпіади приєдналися нові технологічні партнери: завдяки "Бюро Пирогова" 1 листопада буде введена в експлуатацію оновлена версія сайту організаторів, що буде розміщена на технологічній площадці, наданій компанією "Іnfobox". 

Відповідно до графіка проведення ІТ-Олімпіади, після реєстрації установ ВПО й СПО на сайті організаторів розпочнеться реєстрація студентів, що буде тривати з 1 по 30 листопада 2011р. Всі учасники в рамках першого відбірного онлайн-туру зможуть представити журі свої інноваційні проекти, а також пройти онлайн-тестування відповідно до завдань, підготовлених партнерами ІТ-Олімпіади. Українських учасників, що відправили кращі, на думку журі, роботи й показали найвищі результати тестування, запросять на очні тури, які будуть проводитися на базі ВНЗ-партнерів в 4-х містах України, що набрали найбільшу кількість учасників.

Студенти мають вирішувати практичні завдання від роботодавців по наступних напрямках: "Програмування", "Використання ПЗ й адміністрування", "Телеком", "Цифрова творчість", "Інноваційні та програмні проекти". Фіналісти окружних очних турів візьмуть участь у національному фінальному змаганні, що відбудеться наприкінці березня 2012р. у Києві на базі Університету економіки й права "КРОК".

За підсумками національного фіналу Українським оргкомітетом ІТ-Олімпіади буде сформована команда, що представляє Україну на Міжнародному фіналі ІТ-Олімпіади в республіці Казахстан у травні 2012р.

  

 

Джерело: Освітній портал